Βρετανία : Επικίνδυνα τα... βιβλία στις φυλακές

Στην Βρετανία θέλουν να απαγορέυσουν τα βιβλία στις φυλακές..! Αποτέλεσμα η μαζική διαμαρτυρία κατ αρχήν των συγγραφέων. «Τα βιβλία αποτελούν στήριγμα πίσω από τα κάγκελα, έναν τρόπο για τους κρατουμένους να φροντίσουν το μυαλό τους και να γεμίσουν τις πολλές ώρες που περνούν κλειδωμένοι στα κελιά.

Σε ένα περιβάλλον χωρίς πρόσβαση στο Ιντερνετ και περιορισμένες εγκαταστάσεις βιβλιοθηκών, τα βιβλία γίνονται ακόμα πιο σημαντικά». Αυτά αναφέρονται σε επιστολή προς τον Βρετανό υπουργό Δικαιοσύνης την οποία υπογράφουν περισσότεροι από ογδόντα συγγραφείς και ποιητές από το Ηνωμένο Βασίλειο

Αιτία της δήλωσης-διαμαρτυρίας είναι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Κρις Γκρέιλινγκ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στους κρατουμένους των βρετανικών φυλακών να λαμβάνουν μικρά δέματα -συμπεριλαμβανομένων και των βιβλίων- από τους συγγενείς τους.

Ο ίδιος ο Γκρέιλινγκ δηλώνει πως σκοπός είναι «να εμποδίσουμε παράνομα αντικείμενα, όπως ναρκωτικά, εξτρεμιστικό υλικό, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και πορνογραφία, να μπουν στις φυλακές μας".

Λάθος στόχευση φυσικά. Γιατί τότε θα πρέπει να απαγορεύσει και τους... φύλακες. Κάποιοι από άυτούς τα βάζουν. Τα δε κινητά γιατί να απαγορευτούν όταν μάλιστα... παρακολουθούνται;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης