Φακοί επαφής θα είναι οθόνη και κάμερα μαζί!

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν έναν επαναστατικό τύπο φακών επαφής που προβάλλουν ολογραφικές εικόνες. Ετσι, όποιος φοράει αυτούς τους φακούς θα μπορεί να βλέπει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του ειδήσεις, τα e-mail του ακόμη και την κατάσταση της υγείας του!

Τέτοιοι φακοί θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Αλλη εφαρμογή μπορεί να είναι αυτή σε συστήματα πλοήγησης όπου οι οδηγοί (οι πιλότοι κ.ά.) θα μπορούν να βλέπουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν ενώ οδηγούν.

Επίσης θα είναι πιθανώς εφικτό οι hi-tech φακοί να συνδεθούν με ιατρικούς βιοαισθητήρες οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι στο σώμα του ασθενούς ώστε αυτός να βλέπει να εμφανίζονται συνεχώς μπροστά στα μάτια του πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του όπως, παραδείγματος χάριν, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πατέντα κατέθεσε ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας Google η οποία αφορά ένα ζευγάρι φακών επαφής με ενσωματωμένη κάμερα. Θα φωτογραφίζει στην στιγμή ότι θέλει ο χρήστης!

Σύμφωνα με αναλυτές, δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή της εταιρείας να αποβλέπει μακροπρόθεσμα στη συρρίκνωση των φημισμένων γυαλιών της εταιρείας, Google Glass, σε ένα ζευγάρι πανίσχυρων φακών επαφής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης