Σούπερ μπαταρία θα φορτίζει smartphone σε 26 δευτερόλεπτα!

Η φόρτιση ενός smartphone είναι πλέον δυνατή σε λιγότερο από μισό λεπτό, καθώς η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας StoreDot, παρουσίασε μια υπερ-μπαταρία με αυτή τη δυνατότητα, σε συνέδριο της Microsoft στο Τελ Αβίβ.

Η μπαταρία είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και κατά την επίδειξη, φόρτισε ένα πλήρως αποφορτισμένο smartphone Samsung S4 στο 100% την ενέργειά του σε μόλις 26 δευτερόλεπτα. Η υπερ-μπαταρία έχει περίπου το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.

Μέχρι στιγμής, το προϊόν είναι υπό δοκιμή αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης τριετίας θα είναι διαθέσιμο στην αγορά.

«Εκτιμούμε ότι είναι εφικτό να εξελίξουμε τη μπαταρία σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορεί να αποτελεί μέρος μιας έξυπνης συσκευής κινητής τηλεφωνίας» υποστήριξε ο δρ. Ντορν Μάιερσντορφ, ιδρυτής της StoreDot.

Ο ίδιος τόνισε ότι το κόστος κατασκευής για τις υπερ-μπαταρίες θα είναι αυξημένο κατά περίπου 30% με 40% σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Όπως είπε, εκτιμά ότι η τελική τιμή τους θα είναι διπλάσια από εκείνη των κοινών μπαταριών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης