Σεξ στην πανδημία; Μπάνιο πριν και μετά, όχι φιλιά και... μάσκα! (Ή rapid test λίγο πριν...)

Οι ειδικοί του Χάρβαρντ θεωρούν σε μελέτη τους ότι ότι η αποχή από το σεξ είναι ανέφικτη για πολλούς γι’ αυτό και προτείνουν τρόπους ελαχιστοποίησης της μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Τι λένε; Στη διάρκεια των ερωτικών επαφών συνιστούν την αποφυγή των φιλιών, τη χρήση μασκών, το ντους πριν και μετά…

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, οι ειδικοί κατέταξαν τα διάφορα σεξουαλικά σενάρια με βάση το βαθμό επικινδυνότητας από το χαμηλότερο στο πιο ριψοκίνδυνο ως εξής:

- Αποχή από το σεξ– Αν και δεν είναι εφικτή για πολλούς δεν συνεπάγεται κινδύνους μόλυνσης

- Αυτοερωτισμός: «Χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό».

- Σεξουαλική δραστηριότητα σε ψηφιακές πλατφόρμες – Χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης, αλλά κίνδυνος διαδικτυακού εκβιασμού, νομικών περιπλοκών από λήψη στιγμιοτύπων, ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

- Σεξ μεταξύ ατόμων που ζουν στο ίδιο σπίτι – Υψηλός ο κίνδυνος μόλυνσης αν ο παρτενέρ κολλήσει εκτός του σπιτιού τον κορωνοϊό

- Σεξ μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικά σπίτια – Υψηλός κίνδυνος μόλυνσης ειδικά σε περίπτωση πολλαπλών παρτενέρ.

Oι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη με σαφήνεια αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών, παρά τα όσα έδειξε μια μικρή αμερικανο-κινεζική μελέτη . Ωστόσο, η αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια του σεξ στενή επαφή, σημαίνει ότι οι παρτενέρ μπορεί να κολλήσουν από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, ή από επιφάνειες που άγγιξαν αμφότεροι.

Υπάρχει μια τελευταία λύση βέβαια ίσως η καλύτερη. Rapid test πριν την σεξουαλικλη συνεύρεση και αν βγουν αρνητικά, όλα... ελεύθερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης