Οικιακό ηλεκτροκαρδιογράφημα με συσκεύη όμοια με κινητό τηλέφωνο

Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας ενέκρινε την χρήση μιας συσκευής παρόμοιας με ένα κινητό τηλέφωνο με την οποία μπορούν καρδιοπαθείς να πραγματοποιούν στο σπίτι τους ή όπου αλλού βρίσκονται ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η συσκευή ονομάζεται AliveCor's KardiaMobile και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει δύο δάκτυλα κάθε χεριού στην συσκευή.

Στη συνέχεια η συσκευή κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις και την επεξεργασία των δεδομένων ώστε να μπορεί ο γιατρός ενός ασθενούς να παρακολουθεί την κατάσταση του και ειδικότερα αν έχει καρδιακή αρρυθμία ή αν υπάρχουν ενδείξεις κολπικής μαρμαρυγής και ειδικότερα της παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής η οποία εμφανίζεται περιοδικά.

Αν και κυκλοφορούν στο εμπόριο τέτοιου είδους συσκευές η συγκεκριμένη είναι η πρώτη που παίρνει έγκριση για χρήση εντός ενός εθνικού συστήματος υγείας και μάλιστα όπως αυτό της Βρετανίας.

Η χρήση της συσκευής μπορεί να βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό ενός καρδιακού προβλήματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενούς.

Οι γιατροί του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας θα δίνουν αυτή την συσκευή σε ασθενείς αν το κρίνουν απαραίτητο αλλά αν κάποιος θέλει να την αγοράσει η τιμή της είναι αρκετά προσιτή αφού κοστίζει περίπου 90 ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης