Η Johnson and Johnson αποσύρεται από την μελέτη, παραγωγή και διάθεση, του δικού της εμβολίου - Η Ελλάδα αποφάσισε να μην τα διαθέσει

Η Johnson and Johnson αποσύρεται από την αγορά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Σε αυτή τη σοκαριστική διαπίστωση προχώρησε ο κ. Κώστας Πουλάς αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλώντας στον "Αθήνα 9,84".

Μιλώντας προσεκτικά ο κ. Πουλάς και αφού διευκρίνισε ότι απλώς μεταφέρει ανακοινώσεις της Johnson and Johnson είπε ότι η εταιρεία:

- Διακόπτει τις κλινικές μελέτες για το εμβόλιο της κάτι που σημαίνει ότι ΑΠΟΧΩΡΕΙ όχι μόνο από την παραγωγη του αλλά και από την μελλοντική ενασχόληση της με αυτό.

- Σταματά αμέσως την τροφοδοσία της αγοράς με το δικό της εμβόλιο, δηλαδή αποσύρεται και από το οικονομικό περιβάλλον.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Πουλάς, οι φαρμακοποιοί των ΗΠΑ ρωτούν την κυβέρνηση τι να κάνουν με τα εμβόλια που έχουν. Να τα διαθέσουν; Να τα επιστρέψουν; Να τα... πετάξουν; 

Ο κ. Πουλάς μιλώντας στον 9,84, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η απόλυτη αποχώρηση της εταιρείας από τις κλινικές μελέτες αλλά και την αγορά, αφήνουν σοβαρά ερωτηματικά για το αν "έχουν διαπιστωθεί σοβαρές παρενέργειες ή βλάβες στον άνθρωπο, που τους ανάγκασαν να διακόψουν την παραγωγή και διάθεση".

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Αυτή η εξέλιξη που έχει γίνει με ανακοινώσεις της εταιρείας και όχι μέσω παραπληροφόρησης ανάγκασε την Ελλάδα να ανακοινώσει επίσημα ότι δεν πρόκειται να διαθέσει τα πάνω από 30 χιλ. εμβόλια που έχει αγοράσει, περιμένοντας να αποτανθεί γι αυτό ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης