Η νέα εφαρμογή του iphone θα λύσει το πρόβλημα της πρεσβυωπίας;

Νέα εφαρμογή που σας βοηθά να δείτε καλύτερα με λίγη εξάσκηση! Μια εφαρμογή που πολλοί ισχυρίζονται ότι θα λύσει το πρόβλημα της κοντινής όρασης.

Το GlassesOff χρησιμοποιεί  Gabor patches, θολές γραμμές σε γκρίζο φόντο, τις οποίες ο χρήστης θα πρέπει να εντοπίσει. Η εξάσκηση έχει ως εξής:

Συγκέντρωση του βλέμματος σε έναν άσπρο κύκλο, ο οποίος εναλλάσεται γρήγορα με άλλες εικόνες. Αυτές είτε είναι κενές, είτε Gabor σχήματα. Ο χρήστης πρέπει να αποφασίσει πότε η ακολουθία αυτών των εικόνων είναι στη σωστή θέση. Όσο το σκορ του ανεβαίνει, τόσο μεγαλώνει και ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματος, με αύξηση ταχύτητας εναλλαγής και διαφορετικά μοτίβα.

Μελέτες σε εθελοντές στο πανεπιστήμιο Μπέρκλευ της Καλιφόρνια, που το δοκίμασαν έδειξαν ότι με 40 ''προπονήσεις'' βελτίωσαν ''την ηλικία των ματιών τους'' έως και 10 χρόνια.

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά οι κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι είναι πραγματικά ελπιδοφόρο.

''Χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο σαν γυαλιά'', δήλωσε ο Uri Polat  του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και συνιδρυτής της Ucansi σε μια συνέντευξη του στο New Scientist.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους και η συνδρομή τριών μηνών θα κοστίζει 90 δολλάρια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης