Η Γη εκπέμπει SOS : Έρχεται χάος στις συνήθειες του πλανήτη λόγω ρύπανσης

Ασφυξία και δεινά στον πλανήτη Γη εξ αιτίας του ανθρώπου. Η κλιματική αλλαγή ήδη επηρεάζει με σαρωτικό τρόπο όλες τις ηπείρους και τους ωκεανούς, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά σε περίπτωση που δεν τεθούν υπό έλεγχο οι εκπομπές ρύπων.

Αυτό συμπέρανε η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή . Η έκθεση αναφέρει ότι οι πάγοι σε ξηρά και θάλασσα λιώνουν, οι υδάτινοι πόροι κινδυνεύουν, οι καύσωνες εντείνονται και οι πλημμύρες γίνονται πιο καταστροφικές, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν και πολλά ψάρια και άλλα ζωντανά είτε μεταναστεύουν προς τους πόλους είτε εξαφανίζονται.

Η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει με ρυθμούς που απειλούν τις παράκτιες κοινότητες, ενώ τα νερά τους γίνονται πιο όξινα, καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα και τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.

Οργανική ύλη που πάγωσε στο έδαφος του αρκτικού κύκλου πριν από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού λιώνει και σαπίζει, εκλύοντας αέρια του θερμοκηπίου που θα προξενήσουν νέα άνοδο της θερμοκρασίας. Και τα χειρότερα έρχονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης