Διαδικτυακή διάλεξη για την αιμοδοσία εν μέσω πανδημίας

Τα «Πρότυπα Ποιότητας και Ασφάλειας» για τη συλλογή, τον έλεγχο, την επεξεργασία, την αποθήκευση και την διανομή του αίματος και των παραγώγων του είναι το θέμα της έκτης Διαδικτυακής Διάλεξης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το θέμα της διαδικτυακής διάλεξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 18.00, θα αναπτύξει η κυρία Κωνσταντίνα Πολίτη Αιματολόγος, Επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογίας, ΕΚΠΑ, Επιστημονική Σύμβουλος ΕΟΔΥ & Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης & Επιτήρησης Μεταγγίσεων (ΣΚΑΕΜ).

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η κυρία Πολίτη για το θέμα κατά την περίοδο του COVID-19 καθώς οι μεταγγίσεις αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν σταμάτησαν.

Κι αυτό γιατί αποτελούν μια από τις συχνότερες και σημαντικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις των τελευταίων εκατό ετών για την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών, παιδιατρικών, αιματολογικών και ογκολογικών νοσημάτων. Επίσης, οι μεταγγίσεις είναι αναγκαίες για την διεκπεραίωση χειρουργικών, καρδιαγγειακών, ορθοπεδικών και άλλων θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου http://bit.ly/IatrikiMetaggiseonIPH17032021 και της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης