Έρχονται δυνατά εμβόλια με πρώτο της Pfizer - Θεαματική ανάκαμψη σε όλα τα Χρηματιστήρια

Aλλαγή της πορείας του κορωνοϊού από τον Μάρτιο βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην πρώτη του αντίδραση για την ανακοίνωση της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο του.

Ο επικεφαλής σύμβουλος του ΠΟΥ Μπρους Αϊλγουρντ χαρακτήρισε επίσης τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της Pfizer ως «πολύ θετικά», προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά.

Ο ίδιος αξιωματούχος μίλησε πάντως και για μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, της τάξης των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να κυκλοφορήσουν το 2021 τα προϊόντα κατά της Covid 19, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.

«Η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, κ. Μπουρλά σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γεμπρεχεσούς έγραψε στο Twitter: Καλωσορίζουμε τα ενθαρρυντικά νέα από την Pfizer και την BioNTech και χαιρετίζουμε όλους τους επιστήμονες και συνεργάτες που αναπτύσσουν νέα, ασφαλή και αποτελεσματικά εργαλεία  για να νικήσουμε τον COVID 19.

Τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά μηνύματα από την κλινική μελέτη της Pfizer πυροδότησαν κλίμα ευφορίας και στις αγορές. Τράπεζες, εταιρείες ταξιδίων και πετρελαϊκές βρέθηκαν στο επίκεντρο του ανοδικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια

Κλάδοι που είχαν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τα lockdowns, τους περιορισμούς στα ταξίδια και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που είχαν επιβληθεί ώστε να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού πρωταγωνιστούν στο σημερινό ράλι των χρηματιστηριακών αγορών, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να ενισχύονται σε υψηλά οκταμήνου και τους βασικούς δείκτες στη Wall Street να σημειώνουν

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης