«Εξολοθρευτής» το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ερευνητές από την Αυστραλία αναφέρουν ότι τα ανοσοκύτταρα υφίστανται «αυθόρμητες» μεταλλάξεις σε καθημερινή βάση οι οποίες δεν είναι για καλό αφού μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι ασταμάτητες «περιπολίες» του ανοσοποιητικού συστήματος και σώζουν την κατάσταση.

Ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Walter and Eliza Hall ανακάλυψε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα εξολοθρεύει εν δυνάμει καρκινικά Β κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στα πρώιμα στάδια της καρκινικής ανάπτυξης, προτού αναπτυχθούν σε λεμφώματα Β-κυττάρων (γνωστά και ως λεμφώματα non-Hodgkin). 

Όπως τονίζουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Νature Medicine, η στενή επαγρύπνηση του ανοσοποιητικού συστήματος επιτελεί άριστο έργο, εξ ου και η «εκπληκτική σπανιότητα» των λεμφωμάτων Β-κυττάρων στον πληθυσμό – με δεδομένο ότι οι αυθόρμητες μεταλλάξεις των κυττάρων αυτών λαμβάνουν χώρα πολύ συχνά.

Η νέα ανακάλυψη αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός τεστ που θα προειδοποιεί εγκαίρως σχετικά με τους ασθενείς «υψηλού κινδύνου» για την εμφάνιση λεμφωμάτων των Β-κυττάρων, γεγονός που θα επιτρέψει την έγκαιρη χορήγηση προληπτικής θεραπείας ενάντια στην ανάπτυξη του καρκίνου.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης