Χαος με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

τραφικ Αθηνα

Μπάχαλο. Αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν πια εμφανίζονται ότι υπάρχουν και τα ψάχνουν για... τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα. Σε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη, ενώ την ίδια στιγμή στο ενάμισι εκατομμύριο υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα.Είναι όμως οι αριθμοί αληθινοί;

Το πρόβλημα προκύπτει από την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών αρχείων που τηρούν διαφορετικά υπουργεία και φορείς για τον αριθμό των κυκλοφορούντων και των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και τα οποία δεν... συγκρίνονται μεταξύ τους. Δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο δείχνει να είναι χαμένο μεταξύ των τεσσάρων αρχείων, αδυνατώντας να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα ξεκαθάριζαν το περιβάλλον.

Το αρχείο των κυκλοφορούντων οχημάτων που διαθέτει το υπουργείο Μεταφορών, αριθμεί 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων δεν είναι αξιόπιστη, αφού το αρμόδιο υπουργείο εγγράφει μόνο τις πινακίδες που εκδίδονται με τα στοιχεία του κατόχου, χωρίς παράλληλα να προβαίνει σε διαγραφή όσων βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης