Φόρος σε κάθε ακίνητο χωριστά. Μετά πρόσθεση και εφόσον ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ... κι άλλος φόρος

Ιδού η λύση : Κάθε ακίνητο θα φορολογείται ξεχωριστά με χαμηλότερους συντελεστές σε σύγκριση με αυτούς που είχαν δοθεί πρόσφατα στη δημοσιότητα. Στη συνέχεια θα αθροίζεται η αντικειμενική αξία όλων των ακινήτων και εφόσον αυτή ξεπερνά το ύψος των 300.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος στα πρότυπα του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ή του ΦΑΠ.

Από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα εξαιρούνται όλα τα αγροτεμάχια τα οποία πλέον θα φορολογούνται ξεχωριστά με πολύ χαμηλότερους συντελεστές και αρκετές εξαιρέσεις.

Με λίγα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στη μερική διατήρηση τόσο του υφιστάμενου χαρατσιού όσο και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα ελαφρύνει σημαντικό αριθμό ιδιοκτητών αλλά την ίδια στιγμή θα βαρύνει τους έχοντες με περισσότερα του ενός ακίνητα ή τις μεγάλες περιουσίες.

Ο νέος φόρος θα αποδώσει στα δημόσια ταμεία όχι 2,9 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός αλλά περίπου 300 εκατ. ευρώ λιγότερα, δηλαδή περίπου 2,6 δισ. ευρώ ή και παρακάτω.

Οσον αφορά τα ακίνητα που έχει γίνει διακοπή ρεύματος (για να μην επιβαρύνονται με χαράτσι) στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τα συγκεκριμένα ακίνητα να μη εξαιρούνται της φορολογίας αλλά να επιβαρύνονται με νέους σημαντικά μειωμένους συντελεστές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης