ΥΠΕΣ: Κανένα πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου δεν έχει «επιστραφεί» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών  (ΥΠΕΣ) επισημαίνεται ότι κανένα πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει «επιστραφεί» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επίσης, από το ΥΠΕΣ επισημαίνεται πως καμία «απόρριψη» δεν έχει υπάρξει για το σχετικό πόρισμα και καμία προθεσμία για «διόρθωση» δεν έχει δοθεί (ούτε και θα μπορούσε άλλωστε).

Το πόρισμα εκπονήθηκε από την Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου και συνιστά διακριτή έρευνα. Η ηγεσία του ΥΠΕΣ επέλεξε να το παραδώσει στην Αρχή και στην Εισαγγελία σε περίπτωση που μπορεί να διευκολύνει τις έρευνές τους (σημειώνεται ότι η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, όπως και το όνομά της υποδηλώνει, έχει αρμοδιότητες ελέγχου αποκλειστικά εντός του ΥΠΕΣ και συνεπώς το πόρισμά της περιορίζεται σε ευρήματα εντός του ΥΠΕΣ, ενώ οι λοιπές Αρχές έχουν ευρύτερο πεδίο διεξαγωγής ερευνών).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης