Φορολογούν την χρήση εταιρικών κινητών, αυτοκινήτων κ.α.

Νέο αδιανόητο φορολογικό χαράτσι εν μέσω ύφεσης. Εργαζόμενοι που κάνουν χρήση εταιρικών τηλεφώνων,τους δίνονται δωροεπιταγές ή πιστωτικές κάρτες, τους πληρώνει ο εργοδότης τον παιδικό σταθμό του παιδιού τους, θα φορολογούνται επιπλέον καθώς θεωρούνται υπό προϋποθέσεις παροχές σε είδος και θα προσαυξάνουν το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η φορολόγηση θα γίνεται εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος. Ως αγοραία αξία νοείται το κόστος της παροχής που βαρύνει τον εργοδότη, αποδεικνύεται από τα κατά νόμο προβλεπόμενα δικαιολογητικά και καταχωρείται στα τηρούμενα βιβλία.

ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Παροχή σε είδος αποτελεί και η αγοραία αξία παραχώρησης εταιρικού οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, η οποία αποτιμάται σε ποσοστό 30% του κόστους των αποσβέσεων, των τελών κυκλοφορίας, του κόστους των επισκευών και συντηρήσεων καθώς και του χρηματοδοτικού κόστους αγοράς ή μίσθωσης, όπως αυτά προκύπτουν από τις εγγραφές στα βιβλία της επιχείρησης.

Τα ποσά αυτά φορολογούνται σαν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Όταν το ανωτέρω κόστος είναι μηδέν, η παροχή αυτή αποτιμάται σε ποσοστό 30% της μέσης δαπάνης ή απόσβεσης κατά τα τελευταία τρία έτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης