Το ΠΑΣΟΚ προτείνει αλλαγή νοοτροπίας στον φόρο ακινήτων

Ζητούν αλλαγή στον φόρο ακινήτων με... συνθήκες σύγκρουσης - πάλι - στο εσωτερικό της κυβέρνησης.Αυτο φαίνεται έπειτα από την άκαρπη συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων.

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ μετέφερεστον Στουρνάρα την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για σειρά βελτιώσεων στο νομοσχέδιο με βασικότερη τη φορολόγηση του συνόλου της ατομικής ακίνητης περιουσίας με παράλληλη εφαρμογή αφορολόγητου ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι η αλλαγή αυτή μεταβάλει τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και σε αυτή τη βάση δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την επίτευξη του συμφωνημένου δημοσιονομικού στόχου.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντέταξαν ότι δεν διαφωνούν με το δημοσιονομικό στόχο των 3,5 δις. ευρώ βεβαίωσης, 2,9 δις. ευρώ είσπραξη, θεωρούν όμως ότι μπορεί να καλυφθεί και με άλλους τρόπους. Ουσιαστικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών την πλήρη ανατροπή και την απόσυρση το συνόλου του νομοσχεδίου καθώς βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης