Τέμπη: Ώρα καταθέσεων για τον επιθεωρητή και τους σταθμάρχες

Το κατώφλι του ειδικού Εφέτη ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα τόσο ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου, όσο και οι δύο Σταθμάρχες της Λάρισας που βρισκόταν σε απογευματινή βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες, αντίστοιχες με αυτές που αντιμετωπίζει και ο 59χρονος Σταθμάρχης της νυχτερινής βάρδιας, Βασίλης Σαμαράς.

Μολονότι έχουν μεσολαβήσει περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες από την μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ ο σταθμάρχης της βάρδιας, Βασίλης Σαμαράς έχει αφήσει να εννοηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών πως οι ευθύνες αγγίξουν πιο υψηλά επίπεδα από το δικό του, κάθετα στο οργανόγραμμα του ΟΣΕ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι τρεις απολογούμενοι, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη σήμερα, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Στο ίδιο, βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και για σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου οι συνήγοροί τους να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ έχει ήδη τεθεί σε αργία, καθώς εξασφάλισε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, την επομένη της τραγωδίας των Τεμπών.

Όσον αφορά στους δύο απογευματινούς Σταθμάρχες της Λάρισας, εκείνοι ελέγχονται με τη σειρά τους, καθώς φέρονται να αποχώρησαν νωρίτερα από τα προβλεπόμενα από τις θέσεις εργασίας τους, παρότι θα έπρεπε να συνοδεύουν τον μοιραίο Σταθμάρχη ως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, σχεδόν απομονωμένος παραμένει στις φυλακές της Λάρισας ο Σταθμάρχης βάρδιας, Βασίλης Σαμαράς, καθώς κατά πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, τον επισκέπτονται η σύζυγος και οι δικηγόροι του, τα μόνα άτομα που έχει δει όλες αυτές τις ημέρες, ενώ ο ίδιος προτιμά να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους, προκειμένου να μην συζητά με κανέναν για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης