Σωστά έδιδαν τις άδειες Ξηρού οι δυο εισαγγελείς κινούμενοι στην λογική του σωφρονισμού

Όλες οι άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό ήσαν νόμιμες και μέσα στο πνεύμα του σωφρονισμού που (υποτίθεται ότι...) είναι ο στόχος στη φυλακή. Στην Ιταλία τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών που έφτασαν να απαγάγουν και να δολοφονήσουν πρωθυπουργό (Μόρο), από ένα σημείο και μετά εξέτισαν υπόλοιπο ποινών με κοινωνική εργασία την ημέρα και διανυκτέρευση στο σπίτι τους. Η Δημοκρατία δεν τιμωρεί.

Στην περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού οι δυο εισαγγελείς έκαναν το νομικά και δεοντολογικά σωστό : Μετά από 10 χρόνια του έδωσαν την πρώτη άδεια. Την επανέλαβαν διότι ο Ξηρός πάντα επέστρεφε. Επιπλέον με δηλώσεις του είχε οριστικά διαγράψει το παρελθόν του.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος για τις άδειες δεν ξεχωρίζει τους ποινικούς από τους τρομοκράτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση διαπομπεύει εισαγγελικούς λειτουργούς (με την βοήθεια των ΜΜΕ), αδικώντας τους κατάφωρα. Αυτοί έπραξαν το σωστό. Αν δεν είχαν πράξει το σωστό,  δεν θα είχαν επέμβει στις προηγούμενες άδειες ανωτεροί τους; Γνώριζαν γι αυτές.

Φαίνεται πως ο Ξηρός ενώ είχε αποφασίσει να διεκδικήσει ακόμη και αποφυλάκιση υπό όρους σε 2-3 χρόνια (την οποία και θα του έδιναν) παρασύρθηκε από τη νέα γενιά τρομοκρατών που γνώρισε στις φυλακές και προχώρησε σε αυτό το λάθος. Τα συστημικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι  56χρονος Χριστόδουλος Ξηρός έχει συναντήσει τα τελευταία 24ωρα τον 43χρονο Νίκο Μαζιώτη και ετοιμάζουν μαζί μια εντυπωσιακή επίθεση. Πως δεν κρύβονται στο ίδιο μέρος αλλά είναι σε συνεχή επικοινωνία οργανώνοντας επίθεση-επίδειξη ισχύος.

Μπορεί να είναι έτσι. Αυτό καμία σχέση δεν έχει με τις άδειες Ξηρού που δόθηκαν με σωφρονιστικό ρεαλισμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης