Συλλαμβάνουν τους κατεστραμμένους ενώ οι πραγματικοί φοροφυγάδες είναι άγνωστοι...

Μια χώρα σε καθημερινή σύγχιση. Ακυβέρνητη, χωρίς σχέδιο, με μηδενική ανάπτυξη και όλους τους αρνητικούς δείκτες να ευημεούν. Μια χώρα που έχει εξαπολύσει ένα ακατανόητο κυνήγι εναντίον επειχειρηματιών που... έπεσαν και έχουν καταστραφεί οριστικά, χωρίς να ακουμπούν αυτούς που φοροδιαφεύγουν πραγματικά.

Παράδειγμα οι εχωχώριες εταιρείες. Ακόμα τις "αναζητούν". Σκεφθείτε ότι δεν έχει ακόμη υπάρξει πόρισμα για τις offshore με έδρα την Κύμη, ενώ έχουν... εντοπιστεί ακόμη 46 offshore με έδρα τα Νέα Στείρα, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους 92 τίτλους δασικών εκτάσεων κοντά στη θάλασσα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ο κ. Μαυραγάνης, αρμόδιος υπουργός, επανάλαβε στη Βουλή ότι τόσο για τις offshore στην Κύμη όσο και για τις offshore εταιρείες στο Κρανίδι έχει επιληφθεί το Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών. Οι έλεγχοι είναι ακόμη σε εξέλιξη και καλύπτονται στο στάδιο αυτό από το φορολογικό απόρρητο. Πρόκειται περί εταιριών με ακίνητα, και όπως ανάφερε ο υφυπουργός Οικονομικών έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ελέγχονται.

Τέλος είπε ότι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχει πάει στις Παρθένες Νήσους για επιτόπιο έλεγχο...

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης