Σε ένα... άρθρο θα περάσουν τις αξιώσεις ΟΟΣΑ - τρόικας ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση

Με ένα νέο (!) φορολογικό (και όχι μόνο) νομοσχέδιο που θα είναι... ΕΝΑ άρθρο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει όλα όσα ζητά ο ΟΟΣΑ (μέσω τρόικας) ώστε να εκταμιευτεί η δόση Μαρτίου. Το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι 10 Μαρτίου. 

Οι εκκρεμμότητες είναι πάρα πολλές και αφορούν πολλά υπουργεία. Το σοβαρότερο είναι τα μέτρα των 3 δισ. ευρώ για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών της περιόδου 2015-2016 και η κατάθεση του νέου Μεσοπρόθεσμου. 

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΙ ΆΛΛΑ ΦΥΣΙΚΆ : 

* Ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς. Η δράση θεωρείται μη ενεργή από την Ε.Ε., αλλά το ΔΝΤ επιμένει.

* Εξάλειψη ή μεταφορά μη ανταποδοτικών τελών και εισφορών στον κρατικό προϋπολογισμό (σ.σ. φόροι υπέρ τρίτων). 

* Αναθεώρηση της νομοθεσίας για να καταστεί δυνατή η δίωξη για μείζονα φοροδιαφυγή, ανεξαρτήτως εάν ο φορολογούμενος κατέβαλε τον φόρο σε περιπτώσεις διακανονισμού.

Ολοκλήρωση κινητικότητας: «Εχουν καταργηθεί 12.839 θέσεις και 11.809 υπάλληλοι έχουν ταυτοποιηθεί και είναι ήδη στη βάση της απογραφής. Η δράση έχει χαρακτηριστεί ολοκληρωμένη από την Ε.Ε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να τη θεωρεί εκκρεμή».

* Μεταφορά επιπλέον 12.500 υπαλλήλων στο σχήμα κινητικότητας. Εκφράζονται επιφυλάξεις για τις 3.000 θέσεις των ΟΤΑ.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Μόνο στο υπουργείο Εργασίας εκκρεμούν 17 δράσεις σε αρκετές από τις οποίες διαπιστώνεται αδυναμία συμφωνίας με την τρόικα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης