Πτώχευση της αμυντικής βιομηχανίας και απολύσεις όλων χωρίς αποζημίωση αξιώνει η τρόικα

εργοστάσιο όπλων

Σοκ! Η τρόικα θέλει πτώχευση για ΛΑΡΚΟ, ΕΒΟ, ΕΑΣ και απόλυση όλων των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις! Δηλαδή η τρόικα τρόικα απορρίπτει την πρόταση της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία των τριών εταιρειών αφού θεωρεί "μη ρεαλιστική αυτή την πρόταση καθώς δεν κάνει βιώσιμες τις εταιρείες".

Η μεγάλη εμπλοκή υπάρχει με τα ΕΑΣ. Η τρόικα εκτιμά ότι για να συνεχίσουν να λειτουργούν απαιτούνται 144 εκ.ευρώ. Το υπουργείο Αμυνας διαφωνεί και μέσω μιας τεχνοκρατικά τεκμηριωμένης πρότασης θεωρεί ότι απαιτούνται 30 εκ. ευρώ, τα οποία δεν θα επιβαρύνουν τον προυπολογισμό καθώς θα προκύψουν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων των ΕΑΣ και άλλες από διευθετήσεις εξυγίανσης τους.

Επιπλέον θα χρειαστούν 12 εκ. ευρώ για ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 350 εργαζόμενους από τους συνολικά 818.

Οι πρώτες επαφές με την τρόικα δεν δείχνουν ευνοική κατάληξη της υπόθεσης, καθώς η ελληνική πλευρά  διαπιστώνει ότι οι εκπρόσωποι της δεν μετακινούνται καθόλου από τις θέσεις τους.

Η τρόικα με πρωϊνό φαξ (!) ζητεί το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΒΟ και να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις, Με άλλα λόγια ζητούν να τεθούν οι τρεις εταιρείες σε καθεστώς πτώχευσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης