Προς απεργία διαρκείας στα σχολεία

Θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία; Όλα δείχνουν ότι πάμε για απεργία διαρκείας οπότε το ερώτημα είναι: Θα αντέξουν οι καθηγητές σε μια απεργία που θα τους εξουθενώσει οικονομικά;

Πάντως δύο είναι τα βασικά θέματα που αναδεικνύουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Το πρώτο είναι η «αποψίλωση του δημόσιου σχολείου», καθώς κάνουν λόγο για 16.000 - 17.000 λιγότερους καθηγητές φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το δεύτερο είναι η αντίθεση στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση. Το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο, με εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα από την Α’ Λυκείου. Επιπλέον οι μαθητές ωθούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση και την κατάρτιση, όπου τομείς με ζήτηση (όπως τα επαγγέλματα Υγείας) παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα.

Συνελεύσεις θα κάνουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, με βασικό αντικείμενο τον τρόπο απάντησης στα κυβερνητικά μέτρα. Το βασικό ζητούμενο είναι η συμπόρευση με την ΟΛΜΕ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης