Προγραφές (απολύσεις) χιλιάδων Δημοσίων υπαλλήλων τους επόμενους μήνες

Προωθούν 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014 αλλά και 12.500 διαθεσιμότητες μέχρι τον επόμενο μήνα (Μάρτιο). Ταυτόχρονα συνεχίζεται η μαζική έξοδος δημοσίων υπαλλήλων προς την συνταξιοδότητση ακόμα κι αν δεν είναι πλήρης η σύνταξη.

Τα παραπάνω γίνονται με νομοσχέδια που καταφτάνουν υο ένα μετά το άλλο στην Βουλή. Οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα θα γίνουν κυρίως από τον χώρο της Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και από τους ΟΤΑ.

Πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ορίζει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών Υγείας - δημιουργείται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Η θεσμική αυτή αλλαγή οδηγεί 8.500 εργαζομένους στη διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μεγάλο μέρος τους στην απόλυση.

Επίσης από την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, απολύονται περίπου 200 υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) στα οποία μπαίνει λουκέτο.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι στις 23 Μαρτίου εκπνέει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων - το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων. Οσοι δεν έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις ως τότε οδηγούνται στην έξοδο.

Με χιλιάδες νεες απολύσεις και το άγριο φοροκυνηγητό να συνεχίζεται, είναι απορίας άξιον πως αντέχει δημοσκοπικά η ΝΔ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης