Πούλησαν τα 300 στρέμματα του Αστέρα φθηνότερα και από... σκάφος αναψυχής

Το σκάφος που βλέπετε ονομάζεται Azzam και έχει τιμή 627 εκατ. δολάρια, δηλαδή 227 εκατ. δολάρια ακριβότερο από τον... Αστέρα Βουλιαγμένης που ξεπουλήθηκε στα 400 εκατ. μόνο! 

Σήμερα Τρίτη μάλιστα αναμενόταν να υπογραφεί η νέα συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Jermyn Street Real Estate Fund, που είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης.

Η συμφωνία προβλέπει νέα χρονοδιαγράμματα και την υποβολή νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στις αρχές του νέου έτους με όρους που αποδέχεται ο επενδυτής. Η συμφωνία προβλέπει το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. 

Τώρα για να συγκρίνεται το... γιοτ με τον Αστέρα αρκεί να σας πούμε ότι η περιοχή με την επωνυμία «Αστέρας Βουλιαγμένης» έχει συνολική επιφάνεια 304.5 στρεμμάτων.

Στο συγκρότημα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Αφροδίτη», τα ξενοδοχεία «Arion Palace» και «Ναυσικά - Westin», το ακίνητο στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις Βουλιαγμένης, η μαρίνα Βουλιαγμένης και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης