Πολίτες μηνύουν πολιτικούς σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντίδρασης στις αυθαιρεσίες τους

Πολίτες μηνύουν πολιτικούς στην Ελλάδα! Μηνύουν διότι δεν υπάρχει γι αυτούς κάλυψη από πολιτικό κόμμα.Έτσι ενεργούν - βάλλουν κατά του πολιτικού συστήματος μόνοι τους...

Ήδη μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία στη Βουλή. Αυτή αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και σχηματίστηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς πολίτη. Η μήνυση αφορά το "λεφτά υπάρχουν" και Aφορά τα προς διερεύνηση αδικήματα της εξαπάτησης εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Παράλληλα στη Βουλή έφθασε την Παρασκευή δικογραφία και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φίλιππου Σαχινίδη, ύστερα από έγκληση του πολίτη Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά την περίοδο που ο πρώτος ήταν υπουργός Οικονομικών και ο δεύτερος αναπληρωτής στο ίδιο υπουργείο και ειδικότερα «την διαχείριση διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου και ιδίως την τοποθέτηση στις 14-7-2011, διαθέσιμων ύψους 100 εκατ. ευρώ σε τράπεζα».

Επιπλόν διαβιβάστηκε στη Βουλή ακόμα μία δικογραφία. Αυτή τη φορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην μέλους του ΤΑΙΠΕΔ Αννας Ζωηρού. Στο διαβιβαστικό δεν αναφέρεται ο λόγος, εκτιμάται ωστόσο πως η μήνυση γίνεται γιατί την είχε διώξει από το Ταμείο.

Φυσικά η Βουλή μπορεί να στέλνει στο αρχείο αυτές τις υποθέσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης