Παράνομοι αγωγοί μολύνουν τον Κηφισό: Νεκρά ψάρια

Σοκ για τους κατοίκους του Κηφισού όταν είδαν νεκρά ψάρια μέσα στο νερό. Κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας, από όπου διέρχεται το ποτάμι ειδοποίησαν τις αρχές και έτσι σήμερα υπάλληλοι από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας πήραν δείγματα νερού και νεκρών ψαριών ώστε μέσα από αναλύσεις να εντοπίσουν την αιτία του συμβάντος.

Όπως φαίνεται κάποιοι άδειασαν τοξικές ουσίες ψηλά στο ποτάμι, οι οποίες εξόντωσαν όλη την ιχθυοπανίδα του Κηφισού. Είναι το δεύτερο χειρότερο περιστατικό που συμβαίνει στον Κηφισό. Πριν από μερικά χρόνια: ένα βράδυ είχε ξυπνήσει όλη η γειτονιά από τη μυρωδιά τοξικών.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία πλημμύρα, στις 22 Οκτωβρίου ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική. Δέντρα έχουν πέσει στη μέση του ποταμού και άλλα «χάσκουν» στον αέρα καθώς οι όχθες του ποταμού έχουν υποσκαφεί, κάθε είδους κατασκευές και «τσιμενταρίσματα» κατά μήκους του παρασύρθηκαν ή διαλύθηκαν σε κομμάτια, ενώ το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: σε αρκετά σημεία αποκαλύφθηκαν αγωγοί, που είναι άγνωστο τι ακριβώς στέλνουν μέσα στο ποτάμι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης