Ο Τύπος καταρρέει στο σύνολό του...

Άλλη μια εφημερίδα έκλεισε : "Η Ελλάδα αύριο". Και δεν είναι η μοναδική. Στην Περιφέρεια κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, ιστορικές ημερήσιες εφημερίδες. Ο Τύπος υπέστη πρωτοφανή ήττα από την κρίση. Κανένας άλλος κλάδος δεν κατέρρευσε στο σύνολό του! Στον Τύπο έχουν καταρρεύσει όλοι, ούτε ένας δεν είναι υγιής.

Οι διαφημίσεις, οι δαπάνες προβολής και επικοινωνίας είναι οι πρώτες που κόβονται σε περιόδους ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας.Η ελαστικότητά τους είναι μοναδική,τόσο για τους διαφημιζόμενους,όσο και για τους αγοραστές.

Από το 2008,από τότε που η οικονομική κρίση άρχισε να εμφανίζει τα δόντια της μέχρι σήμερα τα διαφημιστικά έσοδα εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών συρρικνώθηκαν κατά 70%!
Αντιστοίχως τα έσοδα κυκλοφορίας, τα έσοδα από τις πωλήσεις δηλαδή,έπεσαν κατά 40%. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο Τύπος θα επιβιώσει μόνο αν χαμηλώσει το κόστος του και αν αυξήσει την πιότητά του. Κυρίως αν επιτέλους αρχίζει να εκφράζει τους ανθρώπους και όχι την εξουσία στην οποία ήταν ουρά επί χρόνια με οικονομικά ανταλλάγματα...
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης