Ο Σαμαράς πάει στο Μιλάνο στην σύνοδο για την ανεργία αν και η Ελλάδα δεν έχει εισπράξει καμία επιδότηση λόγω... αδιαφορίας

Μετά το ΕΣΠΑ, η Ελλάδα του Σαμαρά εμφανίζεται ανίκανη να εισπράξει έγκαιρα επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από την ΕΕ. Και λέμε του Σαμαρά γιατί ο πρωθυπουργός σήμερα είναι στο Μιλάνο σε σύσκεψη για την ανεργία των νέων, την ώρα που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ!

Συγκεκριμένα η Ελλάδα, δεν έχει πάρει μέχρι τώρα ούτε ευρώ από το έκτακτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στη νεολαία (Youth Quarantee) - πρόγραμμα που μπήκε σε λειτουργία στις αρχές του 2014, επειδή απορρίπτονται λόγω προχειρότητας το ένα μετά το άλλο τα προγράμματα που υποβάλλει το ελληνικό υπουργείο εργασίας.

Άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, που πλήττονται πολύ λιγότερο από την ανεργία, έχουν πάρει ήδη 1 δισ. ευρώ από το συνολικό ποσό του προγράμματος (9 δισ.).

Τα παραπάνω αποκαλύπτονται από αρμόδιο Γερμανό αξιωματούχο, την παραμονή της συνόδου των αρχηγών κρατών και υπουργών εργασίας των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά σήμερα στο Μιλάνο με θέμα την παρακολούθηση της εξέλιξης του προγράμματος και στην οποία συμμετέχει και ο κ.Σαμαράς.

Η Αθήνα υπέβαλε ως συνήθως σχέδια στις Βρυξέλλες ακριβώς στην εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, ήτοι στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013. Μετά... αδιαφόρησε. Αποτέλεσμα η Ελλάδα, ως η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία στη νεολαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο (60%), να μην έχει απορροφήσει εδώ και καιρό ούτε ένα ευρώ από τα ποσά που της αναλογούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης