Ο Ζήγρας μιλά και παύουν οι εις βάρος του... διώξεις

Ο Ζήγρας μιλά και δεν ασκούνται εναντίον του νεες διώξεις για παράνομες πράξεις που έχει κάνει. Δύο Ελβετοί εισαγγελείς που εξετάζουν την πορεία του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην Αθήνα και ζήτησαν να δουν μόνο τον ξάδερφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα. 

Αν και είχαν στείλει γραπτώς λίγες και πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, η κατάθεση Ζήγρα διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες. Κι αυτό γιατί επρόκειτο για μια άκρως αποκαλυπτική κατάθεση του Ζήγρα στις ελβετικές αρχές., που του ανακοίνωσαν, ότι δεν θα θεωρείται πλέον κατηγορούμενος στη διαδικασία που έχουν ξεκινήσει εκεί.

Οι Ελβετοί, ερευνούν πλέον το δικό τους τραπεζικό σύστημα ελέγχοντας όλες τις συναλλαγές των λογαριασμών Ζήγρα στην Ελβετία. Στόχος να διαπιστωθούν οι πρακτικές ελβετικών τραπεζών, αλλά και συγκεκριμένων υψηλόβαθμων στελεχών τους.

Ήδη έχουν αποτυπωσει με κάθε λεπτομέρεια τις δαιδαλώδεις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος μέσα από πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα στην αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley της Ζυρίχης. Μόνο μέσα από αυτούς, διακινήθηκαν πάνω από 38 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης