Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος - Η κυβέρνηση εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό κατά φτωχών και αδυνάτων

Σε μια χώρα που φτωχοποιείται συνεχώς οι καθωσπρεπιστές της κυβέρνησης καταφεύγουν σε μέτρα καταστολής και ασφυξίας: Ποινικά, κλείσιμο καταστημάτων, κατασχέσεις ακόμα και τους... αυτασφαλιζόμενους του ΟΑΕΕ! Πώς να πληρώνει κάποιος τις υποχρεώσεις του όταν αυτές είναι εξωφρενικά υψηλές (π.χ. εισφορές ΟΑΕΕ), και τα χρήματα δεν μαζεύονται πιά;

Η κυβέρνηση αδιαφορεί. Και προσπαθεί να επιβάλλει τα ανεφάρμοστα εφαρμόζοντας σχέδια που δεν μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια: Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να είναι κάποιος τυπικός στις πληρωμές του, έχοντας μάλιστα και συσσωρευμένα χρέη.

Έτσι, συνεργεία των κατά τόπους ΔΟΥ θα αρχίσουν να «βγαίνουν» ανά την επικράτεια. Χωρίς ωράρια, σε μέρες και ώρες που δεν τα περιμένεις. Θα κλείνουν καταστήματα από τρεις μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής δε, τα μαγαζιά θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.

Την ίδια ώρα, υπό την απειλή των κατασχέσεων και της εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τίθενται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ηδη, οι πρώτες ενημερωτικές επιστολές έχουν αρχίσει να αποστέλλονται.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης