Οι τυφλές απολύσεις έχουν εξοργίσει τα Πανεπιστήμια

πτυχιούχος

Αποφασίζουν και διατάζουν... Και στα Πανεπιστήμια. Σήμερα αρχίζει επισήμως το νέο ακαδημαϊκό έτος και τα μαθήματα. Το υπ. Παιδείας παραμένει αμετακίνητο στην απόφαση για τη διαθεσιμότητα υποστηρίζοντας ότι  «αφορά την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης έναντι της τρόικας για διαθεσιμότητα συνολικά 12.500 δημοσίων υπαλλήλων»

«Ποια μέθοδος, ποια κριτήρια και ποια διαδικασία υποστήριξαν την κατάργηση 1.349 θέσεων; Γιατί δεν δημοσιοποιείται η εισήγηση του υπ. Παιδείας προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας ελήφθη η απόφαση; Με ποιο σκεπτικό απορρίφθηκαν οι αξιολογήσεις των ΑΕΙ;» ανέφερε χθες ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος,.

Αίτηση ακύρωσης της εν λόγω αυθαίρετης απόφασης θα καταθέσουν, σήμερα ή αύριο, τα ΑΕΙ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Βάσει ποίου νόμου και ποίου άρθρου του Συντάγματος το υπουργείο προχώρησε μόνο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πανεπιστημίων, στην κατάργηση διοικητικών θέσεων στα αυτοδιοικούμενα ιδρύματα;», είναι το σκεπτικό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης