Οι Έλληνες έχουν εξοργιστεί με τις απολύσεις

απόλυση

Οργή στην Αθήνα, λόγω των τυφλών απολύσεων. Αυτή είναι η εκτίμηση των διεθνών ΜΜΕ με αφορμή την επίθεση κατά Καμίνη.


Η τρόικα αποφασίζει για την επόμενη δόση στην Ελλάδα και η ένταση αυξάνεται -πράγμα που ένιωσε και ο δήμαρχος της Αθήνας» ξεκινά το Spiegel το κείμενό του για τις εξελίξεις, με τίτλο «Διαμαρτυρία εναντίον της περικοπής θέσεων εργασίας, διαδηλωτές επιτίθενται στον δήμαρχο της Αθήνας». «Οι έλληνες πολιτικοί ζουν επικίνδυνα», σημειώνει το περιοδικό.

Πιο ήπια η περιγραφή του βρετανικού BBC, το οποίο αναφέρει το περιστατικό στη μέση του κειμένου του για τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Η λαϊκή οργή οδήγησε σε επίθεση στο δήμαρχο της Αθήνας μετά από συνάντηση για τη μείωση των θέσεων εργασίας» αναφέρει, λέγοντας πως «παράλληλα, εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι ξεκινούσαν απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι New York Times αναφέρουν επίσης το περιστατικό στο κείμενό τους για τις εξελίξεις με την τρόικα. Η απόφαση του Eurogroup για τμηματική εκταμίευση της δόσης συνοδεύεται, γράφουν, «από διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας μίας κυβέρνησης που μόλις τον προηγούμενο μήνα γλίτωσε την κατάρρευση».

«Ο δήμαρχος της Αθήνας εξετάστηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχθηκε και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης απείλησε με παραίτηση εάν γίνουν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας» γράφει στην τρίτη παράγραφο του κειμένου της η εφημερίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης