Ντέμης και Κανάκης θύματα κυκλώματος τοκογλυφίας

Ντέμης Νικολαίδης και Αντώνης Κανάκης εμπλέκονται σε υπόθεση τοκογλυφίας  - ως δανειζόμενοι από κύκλωμα - στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ξεκινά δίκη με σοβαρές κατηγορίες ενώ τρια άτομα έχουν προφυλακιστεί από τον Ιανουάριο του 2012.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να εκβίαζε πάνω από 30 επιχειρηματίες νυχτερινών μαγαζιών από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, αποκομίζοντας τοκογλυφικά κέρδη, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, "ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ για το διάστημα από το 2001 μέχρι το 2012". Τα ποσά αυτά είναι η μύτη του παγόβουνου πάντως.

Για τον πρώην ποδοσφαιριστή και πρόεδρο της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη, το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ ζητήθηκε να κληθεί για να καταθέσει κι ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης. Ο πρώτος, σύμφωνα με το βούλευμα, φέρεται να δανείστηκε ποσό ύψους 250.000 από την εγκληματική οργάνωση για τη διοργάνωση συναυλίας, ενώ ο δεύτερος φέρεται να πλήρωνε στο κύκλωμα διάφορα χρηματικά ποσά ως «προστασία» σε τρία νυχτερινά μαγαζιά στα οποία εμφανίζεται να είναι συνιδιοκτήτης.

Αστυνομικός, περιγράφοντας την «προστασία» που «πουλούσαν» τα μέλη του κυκλώματος στους ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών κατέθεσε οτι μετά την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου βρέθηκαν σε λογαριασμούς δύο εκ των κατηγορούμενων «αδικαιολόγητα» ποσά, αντιστοίχως, ύψους 386.000 και 651.000 ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης