Μόνο στην Ελλάδα οι ποινές για χρέη είναι εξοντωτικές και άδικες σε τέτοιο βαθμό

Ντόλτσε Καμπάνα

Ποινή μόλις δυόμισι χρόνων για συσωρευμένη φοροδιαφυγή ενός δισ. ευρώ! Που; Στην Ιταλία όπου ελάχιστες είναι οι φορολογικές δίκες. Στην Ελλάδα, αυτή η ποινή καταλογίζεται για χρέος 150.000 ευρώ (ως πλημμέλημμα).

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών στους διάσημους σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα για φοροδιαφυγή, η οποία προκάλεσε αθροιστικά ζημία ύψους σχεδόν 1 δισεκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο.

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα (στους οποίους ανήκει η φίρμα D&G) κατηγορούνται ότι δεν δήλωσαν φορολογητέα ύλη ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούσε στις εισπράξεις εταιρειών-βιτρινών του ομίλου Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο, την περίοδο 2004-2005. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες υποθέσεις φοροδιαφυγής σε τόσο υψηλό επίπεδο που κατέληξε στα ποινικά δικαστήρια της Ιταλίας.

Οι δύο σχεδιαστές ειδών μόδας —στους πελάτες των οποίων συγκαταλέγονται η τραγουδίστρια της ποπ Μαντόνα, η ομότεχνός της Μπιγιονσέ και το μοντέλο Ναόμι Κλάιν, κι αντλούν έμπνευση από το στιλ της ντόλτσε βίτα και την δεκαετία του 1950— απορρίπτουν το κατηγορητήριο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης