Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Χρηματοδοτούμε τον Ερντογάν για να μας επιτίθεται

Ο κ. Μητσοτάκης, εξεθεσε με βίντεο τις τακτικές Ερντογάν στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με στρατιωτικό όχημα της Τουρκίας, που έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιχειρεί να κατεδαφίσει τον φράχτη που προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα στην περιοχή του Έβρου.

"Τον χρηματοδοτούμε για να μας επιτίθεται" είπε ο κ. Μητσοτάκης. Από την πλευρά της, η καγκελάριος επισήμανε ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνει η Τουρκία από την Ευρώπη, αλλά και τον σεβασμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή. Τόνισε μάλιστα, ότι το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού αφορά την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

"Παρά την κατανόηση για το βάρος που σηκώνει η Τουρκία, φιλοξενώντας 3,6 εκ. πρόσφυγες, δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να φορτώνει στους ώμους των μεταναστών τα εσωτερικά της προβλήματα και να τους εξωθεί στα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη", δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ στο Ελληνογερμανικό Φορουμ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, καταχειροκροτούμενη από το κοινό.

Εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς την Ελλάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης