Με ποιο τρικ σκέπτονται να καταργήσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας - Αδιαφορούν για τις πραγματικές παραμέτρους

Με ένα τρικ ίσως επιχειρηθεί η αδικία στα κόκκινα δάνεια και μάλιστα στα στεγαστικά. Σκέπτονται να μπορούν να ρυθμιστούν μόνο όσα δάνεια έχουν οφειλές κάτω των 200.000 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα να ενταχθούν σε διαδικασία πλειστηριασμών. 

Πρόκειται για νέο κανιβαλισμό δεδομένου ότι πολλά δάνεια έχουν "ξεφύγει" προς τα πάνω στα χρόνια της ύφεσης και των μνημονίων και ενώ ήσαν επί χρόνια ενήμερα, μέσα στην κρίση ξεπέρασαν με τόκους υπερημερίας το όριο των 200.000 ευρώ.

Δυστυχώς οι πολιτικοί στην Ελλάδα κάνουν τα στραβά μάτια αφού δεν υπολογίζονται α) οι νέες πραγματικές αξίες των ακινήτων που πλέον υπολείπονται κατά πολύ της οφειλής, β) η πραγματική θέση του οφειλέτη που μπορεί να είναι άνεργος ή με ελάχιστα εισοδήμα, γ)) πόσα χρήματα έχει ήδη καταβάλλει (δεδομένου ότι  μπορεί να έχει επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου ή και ολόκληρο και να οφείλει τόκους - πρόστιμα).

Για το θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε - γενικολογώντας - ότι στόχος είναι να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους αλλά όχι αυτούς που πτωχεύουν για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για όλα και σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει συμφωνία μέχρι το Eurogroup τη;ς Δευτέρας.

Δεν είπε λέξη επί της ουσίας δηλαδή αν και άκουσε τον πρωθυπουργό να του λέει ότι "την ώρα που δίνουμε στέγη στους πρόσφυγες δεν γίνεται να βγάζουμε Έλληνες στον δρόμο".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης