Μαζική αντεπίθεση της ελληνικής κυβέρνησης παντού με στόχο μια νέα αξιοπρεπή συμφωνία

H νεα ελληνική κυβέρνηση δεν παζαρεύει παθητικά αλλά αντίθετα στηρίζει μια εντυπωσιακή διπλωματική μάχη σε τρεις πυλώνες: Ο πρώτος έχει να κάνει με το μπαράζ διαβεβαιώσεων ότι η χώρα είναι φανατικά υπέρ του ευρώ, θέλει να εκπονήσει νέο πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας με βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Οδεύτερος πυλώνας είναι η παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων παντού, από τα διεθνή ΜΜΕ μέχρι τις ευρωπαίκές πρωτεύουσες όπου εγηγείται η ελλληνική στάση.

Για παράδειγμα σήμερα, Σάββατο, μεταβαίνει στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αλλάζοντας το αρχικό πρόγραμμα των συναντήσεων του.

Σύμφωνα με το γαλλικό ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Οζμπορν, τη Δευτέρα το πρωί, ενώ την Τρίτη είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντόαν.

Ανάλογη έξοδο πραγματοποιεί και ο κ. Τσίπρας τις ημέρες αυτέ συναντώντας Ρέντσι και Ολάντ.

Υπάρχει και ένας τρίτος πυλώνας. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60% του ελληνικού λαού εγκρίνει αυτή την στάση αν και φοβάται για τη συνέχεια. Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι με τα μνημόνια δεν πάει άλλο και ελπίζουν σε μια ηπιότερη συμφωνία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης