Καταστρέφουν και την εστίαση

Καταστρέφουν την μεσαία τάξη. Πλέον ο μόνος κλάδος που δουλέυει στην χώρα, - βαριά τραυματισμένος και αυτός αλλά το προσπαθεί - είναι η εστίαση. Και τι κάνει η κυβέρνηση για να... στηρίξει τον κλάδο; Τον εξουθενώνει με μια αδιανόητη γραφειοκρατία. Επί μνημονίων επέβαλαν στην εστίαση τα παρακάτω (αλήθεια μην γελάσετε) : 

1. Βιβλίο θερμοκρασίας... ψυγείων!

2. Βιβλίο τεχνικού ελέγχου λαμπτήρων κ.α.

3. Βιβλίο... καπνού!

4. Βιβλίο καθαριότητας που τηρεί η... καθαρίστρια.

5. Βιβλίο απολύμανσης και μυοκτονίας.

6. Βιβλίο πυρόσβεσης.

7. Βιβλίο απολύμανσης (άλλο αυτό).

8. Βιβλίο για κάθε ταμειακή μηχανή.

Αυτά τα βιβλία θεωρούνται, υπογράφονται, πέφτουν πρόστιμα αν δεν τα επιδείξεις και είναι μόνο... ελληνική πατέντα. Δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα όπου έχει επικρατήσει η λογική. Σε ελέγχουν χωρίς κανένα  τέτοιο βιβλίο. Τι να το κάνουν;

Αλλά δεν είναι μόνο τα βιβλία, είναι και οι άδειες. Άδεια λειτουργίας, μουσικών οργάνων, χρονικής παράτασης, ΑΕΠΙ, GEA, πεζοδρομίου κ.ο.κ.

Μιλάμε για μια αρρωστημένη κατάσταση που στέλνει συνεχώς επιχειρηματίες στα δικαστήρια ενώ οι ποινές (π.χ. κλείσιμο καταστήματος), επιβάλλονται πριν γίνουν οι δίκες! Στις περισσότερες περιπτώσεις τους κλείνουν τα μαγαζιά ενώ στη συνέχεια αθωόνονται.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κάνει τίποτε για το οικονομικό περιβάλλον εκτός από το να το κυνηγά χωρίς λόγο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης