Καθυστερησε η Δικη ; Θα αποζημιωθειτε !

δικαιοσυνη

   Η δικαιοσύνη είναι " τυφλή " . Στην Ελλάδα ομως είναι και βασανιστικά αργή. Ο μέσος όρος απονομής της δικαιοσύνης, μέχρι και τον τελευταίο βαθμό ξεπερνά τα 6 με 7 χρόνια. Σε αρκετες περιπτωσεις , η χώρας μας καταδικαστηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για αργοπορία στην απονομή δικαιοσύνης .

   Το ευρωπαϊκό δικαστήριο επέβαλε αποζημίωση 2,1 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ 189 ιατρών των οποίων οι δίκες για μισθολογικές διαφορές καθυστέρησαν από 9 μέχρι και ... 16 χρόνια! Ποσό 20.000 ευρώ επιδικάστηκε σε καταδικασθέντες για ναρκωτικά και βιασμό των οποίων οι δίκες πήραν... 9 χρόνια.  

   Πανω απο 40.000 δίκες αναβλήθηκαν μόνο στα διοικητικά δικαστήρια λόγω των τελευταίων κινητοποιήσεων δικαστικών και δικηγόρων. Πλεον τα δεδομένα αλλάζουν και με αποφάσεις ελληνικών δικαστήριων θα αποζημιώνονται όσοι πέφτουν θύματα ... αργοπορίας . Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε ηδη πρόστιμο στο κράτος για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης .

   Από δω κι πέρα το κράτος θα πρέπει να υπολογίζει ένα τεράστιο κονδύλι κάθε χρόνο για να αποζημιώνει τους πολίτες λόγω της χρόνιας αδυναμίας του να βάλει σε μια τάξη αυτόν τον τομέα. Ακόμη και για καταδικασθέντες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.     

  


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης