Ισόβια στον Μίχο, ελεύθερη άμεσα η μητέρα της ανήλικης - Οι τελικές ποινές(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση

Ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Στο μεταξύ, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού,  άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως επτά έτη αντίστοιχα.

Ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση 17 καταδικασθέντων προτείνει η εισαγγελέας - Οι ποινές με τη συγχώνευση

Στη συνέχεια της δίκης, να χορηγηθεί ανασταλτικό στην έφεση 17 -εκ των 20- καταδικασθέντων της υπόθεσης του Κολωνού, φέρεται να ζήτησε η εισαγγελέας της δίκης για την υπόθεση του Κολωνού, αγορεύοντας στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισαγγελέας πρότεινε το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία. Το δικαστήριο, όμως, έχει τον τελικό λόγο, και θα αποφανθεί με απόφασή του. Σε περίπτωση πάντως που κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του αποκαλούμενου «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες θα βρεθούν εκτός φυλακής

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι, με τις συγχωνεύσεις των ποινών, στον Μίχο επιβλήθηκε ισόβια για τον βιασμό της ανήλικης και κάθειρξη 27 ετών (από αυτά εκτιτέα τα 20). Τέλος, στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Αρχική Ενημέρωση

Ανοίγει με την απόφαση που εκφωνήσε πριν από λίγο ο προεδρος της δίκης για την υπόθεση του Κολωνού ο δρόμος ώστε να επιβληθούν ακόμη και ισόβια στον Ηλία Μίχο.

Ειδικότερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο καταδικασθέντα, ενώ δεν αναγνώρισε ούτε και στη μητέρα της 12χρονης. Η τελευταία όμως έχει καταδικαστεί για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος και ως εκ τούτου η αποφυλάκισή της αναμένεται να είναι άμεση.

Ακόμη ελαφρυντικό δεν αναγνωρίατηκε ούτε στον αποκαλούμενο "Μιχάλη".

Η απόφαση για τον Μίχο και τον «Μιχάλη» ήταν ομόφωνη, ενώ για τη μητέρα ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1).

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στο Μίχο λόγω των ειδεχθων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επίσης βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Κολωνού η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανενα ελαφρυντικό.
Τώρα για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας φέρεται επίσης να πρότεινε τη μη χορήγηση ελαφρυντικών με το σκεπτικό ότι η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε
περιέχει απαξία, όπως επίσης και επειδή παραμελήσε την ανήλικη κόρη της.
Ακόμη για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της ανήλικης που καταδικάστηκαν η εισαγγελέας φέρεται να τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελαφρυντικού για  όσους έχουν άπαξ πράξη. Αντίθετα  για όσους έχουν αδίκημα κατ' εξακολούθηση να ζήτησε να μην τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.
Τέλος δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη ενώ για έναν καταδικασθέντα που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης