Η τρόικα ζητά να εφαρμοστούv 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ - Οι πρώτες απέτυχαν..!

H κυβέρνηση Σαμαρά επιδιώκει δυο "μεταρρυθμίσεις". Η πρώτη είναι να αφανίσει την μεσαία τάξη κατ΄εντολήν της τρόικας που βεβαιώνει ότι έτσι "θα φορολογείται ευκολότερα το επιχειρείν". Η δεύτερη είναι να μετατρέψει το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό! "Ναι, χρωστάμε ως κράτος αλλά μας χρωστούν και εμάς οι... ιθαγενείς αυτού του κράτους". Άρα έχουμε λαμβάνειν!

Πάνω σε αυτή ακριβώς την λογική έρχεται ο ΟΟΣΑ και ζητά 329 "αλλαγές" για την απελευθέρωση του ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η πλήρης κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου καταστημάτων όλες τις Κυριακές, καθώς και στις περιόδους εκπτώσεων, η άρση του ορίου διάρκειας 5 ημερών για το φρέσκο γάλα, η απελευθέρωση του εμπορίου μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και πολλές άλλες. 
Ο Οργανισμός υπολογίζει ότι εφόσον εφαρμοστούν στο σύνολό τους, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα αποφέρουν όφελος άνω των 5 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία.
Είναι έτσι; Όχι λέγει η ίδια η ζωή. Η απελευθέρωση στις μεταφορές 'έφερε... 50 νέες άδειες φορτηγών σε δυο χρόνια! Και η απελευθέρωση των λιμενεργατών, 15 μόλις αιτήσεις επίσης σε δυο χρόνια.
(Πέστε στον ΟΟΣΑ πως όσο υπάρχει ένα τρισάθλιο κλεπτοκρατικό φορολογικό σύστημα που αφανίζει τους πάντες, δεν έχει σημασία αν το γάλα μένει δυό μέρες παραπάνω στα ράφια).
Στο μεταξύ η τρόικα με επιστολή της επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ΟΛΑ όσα προτείνει ο ΟΟΣΑ για να αποδείξει ότι προσπάθεί "προς την σωστή κατεύθυνση".
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης