Η τρόικα αλλάζει και τον Κώδικα Δικηγόρων

Αντιπαράθεση για τον Κώδικα περί Δικηγόρων σήμερα στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή μεταξύ του υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις για αλλαγές στον νέο Κώδικα. Χαιρέτησε, πάντως τις καινοτομίες της διεξαγωγής των εξετάσεων για την άδεια δικηγόρου με πλέον σύγχρονο, όπως είπε, σύστημα, αλλά και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα. Καθιερώνει επίσης ο Νέος Κώδικας και την χρονοχρέωση, σύστημα αμοιβής των δικηγόρων, που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Η βουλευτής υποστήριξε ότι ο νέος Κώδικας είναι απαίτηση της τρόικας και ότι «η κυβέρνηση υποκύπτει στους εκβιασμούς της».

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η αλλαγή του Κώδικα ανήκει στα προαπαιτούμενα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός.

Πρόσθεσε ότι θεσμοί, που προβάλλονται ως νεοεισαγόμενοι, όπως η κατάργηση της κατώτατης αμοιβής, αλλά και η διάταξη για την μη παράσταση στα συμβόλαια για τον πωλητή έχουν ψηφιστεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης