Η τούρκικη Δικαιοσύνη στηλιτεύει ευθέως την βιομηχανία ενταλμάτων σύλληψης (χωρίς απολογία) στην Ελλάδα

"Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβανεται ένας άνθρωπος πριν καν απολογηθεί". Με αυτό το σκεπτικό η Τούρκικη Δικαοιοσύνη άφησε ελεύθερο τον Άγγελο Φιλλιππίδη! Πράγματι η Ελληνική Δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό δεν ακολουθεί την διαδικασία που είναι : Κλήση σε απολογία, ανάκριση και στη συνέχεια ένταλμα σύλληψης. Ουσιαστικά εκδίδει απ΄ευθείας εντάλματα σύλληψης (!) έχοντας καταργήσει την κλήση σε απολογία.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις που έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη παράνομες, εκρατείτο στις φυλακές του Μάλτεπε για 20 και πλέον ημέρες. Είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη λίγες ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο ίδιος δηλώνει ότι επιθυμεί την άμεση επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει δε παραιτηθεί κάθε ένδικου μέτρου στην Τουρκία (ακόμη και της... μετάφρασης).

Παρά την απόφαση για αποφυλάκισή του και μάλιστα χωρίς όρους, ο Αγγελος Φιλιππίδης θα παραμείνει επί τουρκικού εδάφους, καθώς εκκρεμεί προς εκδίκαση και το δεύτερο αίτημα για έκδοσή του, που αφορά το ένταλμα σε βάρος του για τις δανειοδοτήσεις του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου, ύψους 104 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία, την τελευταία λέξη στη σχετική διαδικασία αναμένεται να πει δικαστικός σχηματισμός της Αγκυρας που πρόκειται να επανεξετάσει το θέμα σε λίγες ημέρες.

Οι Τούρκοι δικαστές έκριναν πως ο Αγγελος Φιλιππίδης δεν είχε κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης - εισαγγελική έρευνα- και ως εκ τούτου το ένταλμά του κρίθηκε μη νόμιμο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης