Η ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος: Ξεπέρασαν και τον Σαμαρά σε ψέματα και αντιλαϊκά μέτρα

Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, που ήταν το περήφανο σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του η κυβέρνηση κατέληξε σε έναν συμβιβασμό που προστατεύει το 25% των δανείων των πλέον οικονομικά αδυνάτων, ενώ μέχρι το 60% τίθενται μία σειρά προυποθέσεις κατά τρόπο που εκείνοι που έχουν πραγματικές δυσκολίες επαφίενται πλέον στους τραπεζίτες.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος οπότε αρχίζει σήμερα η συζήτηση στις Επιτροπές προκειμένου να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και ο συμβιβασμός για τα κόκκινα δάνεια. 

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα πρέπει να υποστούν για μία ακόμη φορά την ταπεινωτική διαδικασία του κατεπείγοντος και ακολούθως να ψηφίσουν μία σειρά αντιλαϊκά μέτρα με κορυφαίο την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για μεγάλο ποσοστό δανειοληπτών. 

ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΙΚ

Στο μεταξύ η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επινοήσει ένα τρικ. Μειώνει κάπως φόρους για τους φτωχούς και αυξάνει για την μεσαία τάξη και ενώ στην πρατγαμτικότητα αυξάνει τους φόρους ισχυρίζεται ότι δήθεν προστατεύει τους μη έχοντες. Δείτε τα τέλη αυτοκινήτων για παράδειγμα.

Ακόμη με τους πλειστηριασμούς ψευδόμενη λέει ότι με την συμφωνία με τους θεσμούς εξασφαλίζεται “προστασία μεγαλύτερη για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις του παρελθόντος”.  

Οι άβουλοι και αμίλητοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως καλούνται να ψηφίσουν, όχι μόνο για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για τα υπόλοιπα, από την αύξηση του ΦΠΑ στο κρασί μέχρι τις ρυθμίσεις για τις δόσεις στην εφορία.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει την κυβέρνηση Σαμαρά σε σκληρά μέτρα ο οποίος ωστόσο έβλεπε να του φεύγουν βουλευτές σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τα έχει βαφτίσει όλα αυτά "αριστερά" και συνεχίζει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης