Η σιωπηρή θλίψη και απελπισία στην ΕΡΤ στιγματίζει μια ελληνική κοινωνία που παραπαίει και περιφέρεται χωρίς νόημα...

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα χιλιάδες εργαζόμενοι - απολυμένοι στην ΕΡΤ εργάζονται κανονικά χωρίς μισθό, πασχίζοντας για ένα ανύπαρκτο παρόν και για ένα άγνωστο μέλλον. Είναι άνθρωποι που μέχρι πρότινος είχαν ζωές. Βίωναν την κρίση αλλά τουλάχιστον είχαν μια δουλειά.Σήμερα, προσέρχονται στους οικείους χώρους εργασίας τους, επικοινωνούν με πολίτες, απελευθερωμένοι από τις κομματικές αλυσίδες κάνουν πολύ πιο ανθρώπινες και ζεστές εκπομπές. Όμως η κόπωση και η η ελπίδα που γι αυτούς, αδυνατίζει όλο και περισσότερο, τους εξουθενώνουν.

Χρειάστηκε μια επίδειξη άμετρης πολιτικής αλητείας για να μετατραπούν 2.600 άνθρωποι σε ένα περιθωριακό τίποτα. Να φορτωθούν μια διαχρονική εγκληματική πορεία της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Να θεωρηθούν αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της. Και να χαρακτηριστούν ως ένας στρατός βολεμένων που εμπόδιζε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της.

Κατά τον κ. Σαμαρά, οι άνθρωποι αυτοί ήσαν το πρόβλημα. Και δεν ήσαν το πρόβλημα οι διοικήσεις που τοποθετούσαν τα κυβερνώντα κόμματα. Άνθρωποι του κομματικού σωλήνα, άξεστοι, αποτυχημένοι με μοναδική υποχρέωση την προβολή των πολιτικών που τους τοποθέτησαν, το βόλεμα κι άλλων ημετέρων και την ανάθεση διαφόρων "εργασιών" για να βολευτούν και οικονομικά.

Δεν ήσαν πρόβλημα ούτε ήσαν οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ της ΕΡΤ που επεδίωκαν την συνδιοίκηση για να βολεύουν και αυτοί ημέτερους με υπερωρίες, ανύπαρκτη αλλά πληρωμένη εργασία κ.ο.κ.

Δίπλα στον κ. Σαμαρά δυο θλιβερά πρόσωπα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Κεδίκογλου και Καψής. Πάτησαν τομ μοχλό που απελευθερώνει την καρμανιόλα, για 2.600 λαιμούς συναδέλφων τους. Η πολιτική καριέρα υπερισχύει της δύναμης να επιβάλλεις το σωστό ή αν δεν μπορείς, να περάσεις απέναντι μαζί με τους συνανθρώπους και συναδέλφους σου.

Η προσέλευση των εργαζομένων κάθε μέρα στην ΕΡΤ είναι ένας σύγχρονος χορός του Ζαλόγγου. Πορεύονται γνωρίζοντας ότι μπρος είναι μόνο ο γκρεμός, τίποτα άλλο. Αλλά ακόμα πιο θλιβερή είναι η πορεία αυτών που διαχειρίζονται την υπόθεση ΕΡΤ. Κινούνται μέσα στην ευτέλεια, χωρίς ήθος, χωρίς επιχειρήματα, πρόσωπα που μόνο οίκτο και απογοήτευση σπέρνουν.

Ούτε η ελληνική κοινωνία μπορεί να κάνει κάτι. Η Ελλάδα έχει καταρρεύσει γιατί οι λίγοι επιβάλλουν στους πολλούς την ανοησία, το ψεύτικο, το τίποτα. Παντού, όχι μόνο στην ΕΡΤ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης