Η κυβέρνηση θέλει να δημεύσει αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών

Αν το δηλώσεις ενώ χρωστάς στην Εφορία δεν θα το σώσεις! Απλά θα στο δημεύσουν! Χρωστάς στην Εφορία; Αν δηλώσεις ένα περουσιακό στοιχείο (π.χ. έναν πίνακα) προφανώς το... έχασες αμέσως. 

Πάντως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα δοθεί τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν μαύρο χρήμα σε Ελλάδα και εξωτερικό να το δηλώσουν, να πληρώσουν τον απαιτούμενο φόρο και να μπορέσουν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν νόμιμα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περάσουν και οι διατάξεις για το νέο περιουσιολόγιο, όπου αν κάποιος έχει στην κατοχή του περιουσιακό στοιχείο και δεν το δηλώσει στην Εφορία, τότε κινδυνεύει με εξαντλητικό πρόστιμο που θα φθάνει σε ύψος το ισόποσο της αξίας.

Η κυβένρηση υποστηρίζει ότι με το περιουσιολόγιο δεν πρόκειται να επιβληθεί ένας νέος φόρος κατοχής αλλά στόχο έχει να καταγραφεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών και στη συνέχεια να γίνει διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα των πολιτών ώστε όπου υπάρχουν αποκλίσεις να ζητηθούν αρχικά εξηγήσεις και στη συνέχεια να επιβληθούν οι αναλογούντες φόροι.

Δεν απαντά όμως τι θα κάνει αν ο κάτοχος έχει χρέη: Προφανώς ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΕΥΣΕΙ αμέσως. Καλύτερα λοιπόν να μην το δηλώσει και να το εκχωρήσει κάποια στιγμή κρυφά... Εκεί φτάσαμε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης