Η εφορεία θα σου παίρνει το σπίτι (αν δεν έχεις χρήματα) με βάση νεο νόμο..!

Και με νόμο η ΔΗΜΕΥΣΗ ακινήτων από το Δημόσιο. Όσοι χρωστούν και δεν έχουν μετρητά για να εξοφλήσουν θα δίνουν ακόμα και το σπίτι τους, έστω και για μικροποσά, αφού : «Σε περίπτωση μεταβίβασης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου στο Ελληνικό Δημόσιο, η τυχόν διαφορά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και του οφειλόμενου φόρου δεν επιστρέφεται».

Δείτε μια εικόνα : Ενώ δεν χρωστούσες, να χρωστάς από έκτακτα χαράτσια και φόρους επί ανύπαρκτων και υποθετικών εισοδημάτων. και αφού ως άνεργος, για παράδειγμα, δεν έχεις σου παίρνουν το σπίτι...

 Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με βάση τις αντικειμενικές αξίες θα είναι αυτός που θα προσδιορίζει κατά περίπτωση την αξία των μεταβιβαζόμενων ακινήτων. Αμεσα άλλωστε τα συγκεκριμένα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί.
Πάνρως μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κάποια ακίνητα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από δημόσιες υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γνωστού μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, ο οποίος όντας φυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο καλούσε επανειλημμένα το υπουργείο Οικονομικών να συμψηφίσει τις οφειλές του με ακίνητα, πολύ μεγαλύτερης αξίας, αλλά εις μάτην.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης