Η ελληνική γραφειοκρατία νίκησε και τους... Αυστραλούς

Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία έχει κάνει το θαύμα της και σε σημαντική συμφωνία με την Αυστραλία που θα επέτρεπε 12μηνη παραμονή Ελλήνων εκεί.

«Το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση δεν οφείλεται σε μένα αλλά στην ελληνική πλευρά», δήλωσε σε συνέντευξή του στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης.

Όπως εξήγησε η διακρατική συμφωνία θα προβλέπει τη δυνατότητα σε νέους από την Ελλάδα και την Αυστραλία να επισκέπτονται και να έχουν παρατεταμένη παραμονή στη μία ή στην άλλη χώρα. Η παραμονή αυτή θα είναι μέχρι 12 μήνες και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό θα έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης.

Ο κ. Οκόνορ λέει ότι η συμφωνία πρέπει να έχει αμοιβαία οφέλη και να συμφωνήσουν οι δύο κυβερνήσεις καθώς οι σχετικές συζητήσεις μπορεί να είναι χρονοβόρες προκειμένου αυτή να οριστικοποιηθεί και να υλοποιηθεί. Η Αυστραλία έχει ήδη προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας με πολλές άλλες χώρες..!

Σε ερώτηση αν η Αυστραλία θα μπορούσε να διευκολύνει τη μετανάστευση από την Ελλάδα λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης ο Αυστραλός υπουργός είπε ότι «αυτό δεν είναι δυνατόν». «Η Αυστραλία», συνέχισε «δέχεται 190.000 μετανάστες ετησίως. Πρόκειται για ειδικευμένους μετανάστες ή συγγενείς και στο πλαίσιο αυτό έρχονται και Έλληνες. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης