Η Ελλάδα ουραγός και στην ψυχιατρική περίθαλψη (τρίτη από το τέλος) - Καταστροφική η πολιτική των περικοπών

"Η Ελλάδα στιγματίζεται η χώρα στον τομέα της ψυχικής υγείας. Είναι πολύ αρνητική η εικόνα μας στο εξωτερικό» σχολιάζει ο καθηγητής ψυχιατρικής κ. Στυλιανίδης. Εν μέσω κρίσης, δεν καλύπτονται οι βασικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενώ βάζουν λουκέτο στα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αθηνών - Δαφνί και Δρομοκαΐτειο - και στο ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης όταν δεν υπάρχουν οι περιφερειακές δομές ψυχικής υγείας.

"Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον κόσμο της ψυχικής υγείας χωρίς να κατέχει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη", δηλώνει στο Βήνμα ο κ. Στυλιανίδης.

Επιπρόσθετα μια έρευνα του «Economist», που πραγματοποιήθηκε φέτος σε 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία, αναφέρεται στα σημαντικά οφέλη της επανένταξης και της απασχόλησης των ψυχικών ασθενών σε σχέση με τον εγκλεισμό τους, κάτι που στην Ελλάδα καταργήθηκε!.

Ελάχιστες χώρες έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Και σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές, αφού στη γενική κατάταξη βρίσκεται στην 3η από το τέλος θέση - δηλαδή στην 28η.

"Το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο αυτή τη στιγμή δέχονται το 60% των επειγόντων περιστατικών. Αν κλείσουν πού θα υποδεχθούν τα νέα και επείγοντα περιστατικά που παράγονται εν μέσω κρίσης;» σχολιάζει ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης