Η ΕΛ.ΑΣ «άκουγε» τους συλληφθέντες για εκρηκτικά για πέντε μέρες - Ερευνά την εμπλοκή τους σε εμπόριο όπλων

Εμπόριο όπλων και εκρηκτικών για λογαριασμό ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών για τους τέσσερις κατηγορούμενους, δηλαδή του 45χρονου καταδικασμένου μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», του πορτιέρη και των δυο ΟΥΚαδων που αφέθηκαν ελέυθεροι.

Σύμφωνα με τον "ΣΚΑΙ", οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν και επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως αναμενόταν ένα ισχυρό και άμεσο χτύπημα χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν προς το παρόν τον στόχο. Δεν αποκλείουν να σχετιζόταν με την επικυριαρχία για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Σημειώνεται πως στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται το τετράδιο και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται πως ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Νωρίτερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Mega" οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του καταδικασμένου πρώην ηγετικού μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» θα είναι να καταθέσουν αίτημα αναστολής της ποινής που του επιβλήθηκε. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ οι όροι αποφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί ήταν πολύ αυστηροί και ήταν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να δίνει το παρών στο Α.Τ. της περιοχής του 6 φορές το μήνα. Ο άνδρας είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019 κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

έλος όπως αποκάλυψε το "Mega" το άλλοτε ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» βρισκόταν σε στενό αστυνομικό κλοίο την περίοδο 2022 - 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σκιές» της ΕΛ.ΑΣ. Το εν λόγω πρόγραμμα είχε ως σκοπό την εποπτεία του οργανωμένου εγκλήματος, χωρίς όμως να αποδειχθεί τίποτα σε βάρος του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα στη διάρκεια της παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι είχε σχέσεις με 38χρονο ποινικό που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2023 στον Κορυδαλλό.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης